En TRUMPen BORGAre....

"Det händer så lätt..."

"Been there done that..."

"En liten plump i protokollet..."

"Det händer faktiskt oss alla..."

"Välkommen i klubben..."

"Shit happens..."

"Good form! Du är blott människa..."

"Mänskligt..."

Staaackars Anders Borg som åkt på en okontrollerad sne´fylla och måste dras med garanterad djuphårsäcksinflammation och rå-ångest!

Helt klart hedersamt att öppet gå ut och be om ursäkt efter spektaklet samtidigt som mediadrevet torkar fradgan av löpsedlarna.

Då är frågan; Hur genuin är ursäkten? Eller är det bara ett desperat försök att bromsa ett skenande X2000 på väg mot Highway to hell?....

...Men oavsett så är det snyggt gjort att stå för sina misstag!

Mina funderingar kretsar mer kring den respons som uppdagats efter incidenten.

Jag kan lixom inte låta bli att tänka att bara man är tillräckligt utarbetad och stressad innan sin blåfylla så är det visst helt acceptabelt att leva rövare och använda "Trump-fasoner"?!?

Är det plötsligt acceptabelt att grabba dem by the dickie-wickey??  Eller nedvärdera kvinnor och kallar dem för hora och slampa? Som Katarina Wennstam konstaterat så finns det inte "kvinnohatframkallande ämnen i alkohol.

Det jag inte finner någon logik i är att om det är en utarbetad fd finiansminister så är det plötsligt inte så farligt att tafsa och swinga lilla "MrPinky" till allmän beskådan, utan definieras plötsligt som "helt mänskligt"?

....Hade reaktionerna vart den samma om tex en kvinna eller en nyanländ man haft en stressig period i livet och som resultat av det "råkat" ta sig friheter av samma kaliber?...Knappast! 

Plötsligt spelar det roll VEM det är som utför det?

 För bara ett par veckor sedan handlade skriverierna om rätten till sin egen kropp. På festivalerna tog sig en del individer vidriga friheter och använde kvinnokroppar som "all-you-can-eat-buffeer" i skydd av folkmassorna. Tillsammans går vi samman för att visa hur oacceptabelt detta beteende är. Kvinnofestivaler planeras, männen visar högljutt sitt missnöje mot detta vedervärdiga agerande och bannar dessa kräk.....
...men nu är det plötsligt ok att tafsa hejvilt?

Oavsett kön, politisk färg, kultur, bakgrund, yrke, hudfärg eller skostorlek så ska alla människors lika värde gälla och behandlas likvärdigt.

Det är själva agerandet som definierar brottet, inte VEM som utför det! Ett sexuellt ofredande förblir just ett sexuellt ofredande. 

Tyvärr så kommer det alltid finnas dem som tar sig friheter och %:en kan tveklöst ställa till det en heldel. 

Så länge vi inte kritiskt ifrågasätter denna typen av beteenden och iställer ansvarsbefriar med ryggdunkar och ursäktande av sexuellt ofredande så kommer vi inte ta oss närmare det trygga samhälle som jag strävar efter. 

Ett tips i all välmening för framtiden till Mr Borg; "Du ska arbeta inte supa!" ;)

//MrsH