En selfie lathund

Selfie - är ett fotografiskt självporträtt. Ofta är den tagen med en handhållen digitalkamera eller mobiltelefon. En selfie kan publiceras på sociala medier som tex Facebook, Instagram el Snapchat enligt Wikipedia.
Jag har gjort en egen liten "lathund" som guidar dig i den beryktade "selfie djungeln".
Selfie är en bild som vi tar på oss själva som ska visa oss från den absolut bästa sidan!....... Sen om naturen inte begåvat dig med en sån sida så oroa dig icke! Det finns en uppsjö av redigeringsmöjligheter som skapar dem åt dig.
Din hy kan kan gå från kiwi till persika på ett klick. Midjan minskar du centimeter på utan att behöva gå i närheten av en pulverdiet.
Ringarna under ögonen är ett minne blott, finnen på pannan "blurras" ut. 
Den del av Dubbelhakan som fortfarande syns trots fotat från ovan minskas, och läpparnas plutande konturer förstärks. Glöm dyra semesterresor, nu krävs ändast en knapptryckning för att kunna visa upp sin ultimata solbränna trots 3mån av solförmörkelse och snö!

Hur realistiskt bilden är? 
......Totalt ovesäntligt! Det viktiga är att du ser otroligt läcker ut!

"First impression lasts" sägs det ju.
Frågan är om tanken med en selfie är att lura omgivningen att man är snyggare än man egentligen är i förhoppning att de inte ska upptäcka 20kg övervikt som ligger inbäddad både här och där? Eller den glåmiga vinterhyn och det råttfärgade håret med 3cm utväxt när man väl står bredvid varandra?

"Kändis selfie"
Överfall första bästa person du tycker ser ut och beter sig som en kändis och be om att få ta en selfie tillsammans med hen. Spela roll om du inte vet vem det är. Om det inte är en "riktig" kändis så har du enbart stärkt personens självförtroende genom att fråga, och låter du bara tillräckligt övertygande i din statusuppdatering så kommer dina läsare att tro att du träffat värsta superstjärnan....så win win på den!
Tips! Det finns en hel uppsjö av hockeyspelare i det här landet som ytterst få vet hur de ser ut under all svett och skydd.

"Frisör selfie"
En klassisk före- och efterbild som tas vid frisörbesöket sittande framför spegeln. Fördelaktigt tas den när du sitter med håret inbäddat i aluminiumfolie och en värmelampa lyser ilsket rött ovanför för att få dig att likna ET:s bortglömda gamla faster som väntar på att strålas hem.
För att lite senare komplettera med en bild på en välstylad frisyr, med en färgrand i pannan och lite för mörka ögonbryn.

"Duckface"
En klassiker! Personen riktar kameran mot sig gärna snett uppifrån, suger in kinderna och biter fast dem mellan tandraderna, spänner käklinjen och plutar intensivt med läpparna för att forma en fyllighet som skulle få en babianstjärt att att blekna i storlek.
Syftet med denna typ av foto låter jag vara osagd men misstänker att utstrålningen ska klassificeras som "sensuell".

Den manliga versionen är i grunden samma upplägg.
Lägg dock till ett smygupphöjt ögonbryn och ett tafatt försök till puppylook/sängkammarblick som konstaterar att "JAG själv tycker att JAG är så himla läcker...och därför bör alla ni andra tycka det oxå!"
Kännetecken för "Duckface personligheten (förutom den traditionella näbben) är att uppdatering av profilbild sker oerhört frekvent, oftast flera gånger dagligen för att försäkra att du inte glömmer bort den " naturliga" skönhet som en "duckface" utstrålar.


"Tränings selfie"
Den här personen fotograferar sig vid varje gymbesök så du inte kan undvika att lägga märke till hur hårt och ofta personen tränar.
Jag funderar dock mer på var i hela världen förvarar man mobilen under själva träningspasset? Det är lixom inte många träningskläder som har fickor?  
Tanken på att ha mobilen inklämd och guppandes mellan brösten under ett spinningpass känns ju si så där! Och innanför byxlinningen så är risken stor att den snart halkar omkring mellan skinkorna?
Mitt förslag är att istället ta en fotosession bland alla maskiner vid samma tillfälle, sen kan man bespara sig arbetet och bara lägga ut en bild närhelst man vill visa sig ambitiös, oavsett om man ligger hemma i soffan och pillar sig i naveln och käkar chips en fredagskväll.

"Groupie"
På den här bilden ska vi försöka klämma in så många som möjligt! Syftet är att visa på gemenskap samt visa upp hur kul vi har tillsammans!
En "groupie" kan bestå av vänner, familjemedlemmer, husdjur eller ett helt folkhav i bakgrunden. 
Har du inte tillgång till en "selfiestick" så välj personen med längsta chimpansarmarna att hålla i kameran så ryms ni fler på bilden. 

"Toa Selfie"

Den här bilden tas uteslutande inne på en toalett och oftast i spegeln ovanför handfatet poserandes med mobilen i handen. Personen är uppklädd för en kväll ute på stan och vill föreviga sin snygga look bland uppfällda toalettsitsar, underkläder på golvet, tandborstar, luftfräschare och annat som kan återspeglas på bilden.
Även toaletten på krogen anses vara en schysst miljö för fotografering när tillfälle ges, ett tips i all välmening är dock att inte vänta till strax innan stängning för att undvika att se ut som om bilden tagits på bårhuset!

"Crazy selfie"
Den här personen klassificeras även som "adrenalin junky" och går till extrema bedrifter för att kunna bjuda på de häftigaste selfies någon har skådat. Man hänger över stup, dinglar med benen över klippor. Gungar på hängbroar, ställer sig på tågräls och leker "Winslet och DiCaprio ala Titanic" på Finlandsfärjan.
Med livet som insats så jagar man både äventyret och den ultimata selfien!

Selfien har kommit för att stanna och har tagit plats både i våra liv och i ordlistan. Den är en del av vår vardag och vi kan tycka vad vi vill, men selfies tar vi alla nån gång nu och då.....i olika syften😉

//MrsHTaggar: Facebook, dekor, frisör, gym, instagram, selfie;

Kommentarer :

#1: Ullahö

Fortsätt o skriva, så underhållande så

skriven
#2: Ullahö

Fortsätt o skriva, så underhållande så

skriven
#3: Veronica Wallgren

Haha!

skriven
#4: Mathilda Schöfl

Haha riktigt roligt :D

skriven

Kommentera inlägget här :