Ja' ä' int' bitter!

Jag är den typen som hatar att gnälla...MEN.....
 
- Känslan när man har hittat drömhuset, det där huset som är perfekt på ALLA sätt och vis! Ekonomin finns, läget är perfekt, Ditt namn står så gott som redan på brevlådan. Sen känslan när huset glider ur dina händer av anledningar som skulle kunna få Moder Theresa att praktisera hos Donald Trump!
 
- Med facit i hand så var det ju tur då maken någon vecka senare tappade sitt jobb! Tydligen så är det inte populärt att påpeka sin chefs ovanor i form av olagliga pulver med hänvisning till säkerhetsskäl?!
 
- Äldsta sonen bad om att få flytta in i den nyrenoverade gillestugan. Möbler bars ner 2våningar, och med en hemmabyggd spiraltrapp så är det lättare sagt och gjort. Bara en sista svabbning av golvet innan allt ska på plats. Men riktigt sååå enkelt ska det ju inte vara! Skurhinken tippar och orsakar vattenskador. Så månader av slit för att färdigställa innebär en de ja vu upplevelse när det bara är till att riva upp golv etc och börja om från början.
 
- Laptopen bestämmer sig plötsligt för fullgjord tjänstgöring utan uppsägningstid!
 
- Ett företag som utfört ett jobb hos oss tycker det är helt okej att inte fullfölja sina åtagande och sedan fakturera fantastisummor för en obefintlig service.
 

- Hunden blir dödsjuk. En transformation till dromedar efter en gigantisk vätskeinsemination på ryggen i kombination med div medicament  och flertal veterinärsbesöker så repar hon sig som tur är. Och jag får ta hem en stenhög matvägrande men som tur är levande hund till familjen.
 
- Extra bilen krånglar och "små-fix" resulterar i "mastodontnota" ! Men det är inte slut där...på väg från verkstaden lyser plötsligt motorlampan så nu är den inbokad för ytterliggare besök!
 
- En baggagelucka (på samma bil) som inte gått att öppna under ett års tid visar sig dock vara omöjlig att fixa, så tvingas ta den till ytterliggare en verkstad för att lösa mysteriet. vilket innebär en kostnad på 1300kr för att de ska behaga starta datorn, dvs innan något jobb är gjort. Jag mena´ tänk om en annan fick 1300spänn varje gång man startade sin egen dator lixom? Nu var inte datorn till  någon hjälp heller utan den mänskliga faktorn kunde tillslut iaf hitta en kabel som var lös och problemet åtgärdades
 
- Dagen efter uppmärksammas en frän bränd doft från den ANDRA bilen! Där bromsarna av någon anledning ligger på. Så även den ska på besök på verkstaden!
 
- Musjä..ln som flyttat in i garaget hånskrattar med största sannolikhet åt oss dagligen, då maken matar den med både västerbottenost, köttbullar och bacon i ett försök till att skicka den till MusNangijala. Tydligen är dock fällan inte tillräckligt avancerad för husmusen som numera klassificeras som doktorand inom "Gourmet", och fortsätter det i den här takten så har vi snart fött upp en skeppsråtta större än vår hund därute!
 
- Eftersom tandläkarbesök både anses roande och billiga så passar jag i samma veva på att bita av en tand då jag ändå är i farten!
 
- Får hämta sonen på skolan som blöder näsblod i sådana mängder som hade fått "Jack the Ripper" att bli blek om snoken. Efter fortsatta blödningar parerade mellan innebandymatcher under helgen så resulterar det i en elektrisk pincett och en BBQ i näsan på måndagen
.
- Inser även att vi ofrivilligt utökat antal husdjur i familjen då någon ovälkommen besökare hängt m en mjölförpackning och bestämmer sig för att skafferiet är den mest romantiska plats på jorden, och påbörjar en kopulering som hade fått Paradisehotel att framstå som ett kloster!
Sen visar det sig att skadedjursbekämparen som vårt försäkringsbolag sammarbetar med har givetvis samma vecka blivit en man kort på det här distriktet så jag får glatt vänta med ett besök med representant från annan ort som dröjer en vecka. Men ok, kan ju iofs finnas några positiva anledningar till att förvara konserver och andra skafferivaror i vardagsrummet som jag inte ännu är medveten om.
Resultatet efter detta besök är dock att han behöver komma tillbaka om ytterliggare en vecka för att bespruta skafferiet och då behöver vi hitta annat boende i 24-48tim. Himla enkelt!...... Vem har inte plats och lust att hysa in 5 personer och 2 hunder helt apropå lixom!? 
 
- Solen ger energi, solen är helt underbar!!....Jo, Eller hur!?
Med solen kommer våren´- med våren kommer plusgrader - med plusgrader kommer smältvatten -  med smältvattnet kommer en förgrening av Bottenhavet in på vår infart. Vattennivån stiger farligt fort och riskerar att ta sig in i huset. En 3e renovering av källaren passerar revy vilket INTE är ett alternativ. En pump och div dikesgrävning i en stenhård mark hjälpte delvis. Men efter 6timmars slit av att ösa för hand så har en sisådär närmare 1200liter vatten lämnat min tomtgräns..
 
Kombinera detta med en massa annat som jag inte ens har förmågan att skriva om just nu, och att de sista 9 punkterna faktiskt bara är utdrag ur den senaste veckans bravader!
 
Nu är jag tokless!
Ïmorn är en ny dag...Mao ett nytt tillfälle för mer jäkelskap....fler problem att uppstå!
....Men ja´ä´ int´ bitter!

 Sådär, nu känns allt redan bättre!😉
//MrsH
 
Taggar: arg, bitter, ironi, less;

Kommentera inlägget här :