Ett hundliv till sjöss

Visste ni att om man är mångmiljardär så finns det vissa oskrivna regler? 
Tex så visar storleken på din yacht på vilken sida på "Forbes Magazine" du bör finnas på. 
Du kan heller inte längre bära klädesplagg under en viss prislapp. Om det så är "mjukisbyxor" så ska de kosta MINST 250EUR och vara designad av någon italiensk snubbe för att förtjäna närkontakt mellan din dyrbara rumpa och exklusiva soffa.
Du reser aldrig utan din egen arsenal av assistenter, kockar, piloter, tenniscoach, massör och PT.
En restaurang är inte värd ett besök såvida den inte har en egen helikopterplatta och serverar maträtter vars namn är helt omöjliga att uttala.
Du ska även äga en fyrbent accessoar, helst av rasen chihuahua eller en Yorkshire terrier som ska heta något i stil med Fiffi, Lily, Armani, Coco, Dior eller Chanel!
 
(Båten på bilden har inget m texten att göra)

Vi hade en liten Lily ombord. 
Lily är utan tvekan MrsG:s bebis. Hon är den minsta lilla Yorkshire terrier jag nånsin sett och reste alltid i en Louis Vuitton väska och accesoerades beroende på vad hennes mattes outfit bestod av för dagen. 
Man skulle ju kunna tro att som husdjur till en biljonär så så lever man ett "hundlivdeluxe".....men gränsen mellan bortskämd och djurplågeri är i sammanhanget ganska hårfin.
Men jag måste få förtydliga att MrsG gjorde aldrig någonting med flit för att såra denna hund, hon hade kunnat ge sitt liv för henne, så det enda hon möjligen är skyldig till är att överösa henne med för mycket kärlek i kombination med en rejäl portion okunskap!
 
Lily nr1 blev hastigt sjuk och fick somna in utan sin mattes vetskap, istället blev hon utbytt till Lily nr2 med slående likheter med förhoppning om att hennes matte aldrig skulle upptäcka att det var en "doupfel ganger"
Nu hör det till saken att MrsG är en oerhört känslosam person. Hon har ett hjärta av guld men hjärnan är från det att hon vaknar på morgonen marinerad av div läkemedel utskrivna för att dämpa ångest, skapa konstgjord lycka och för att allmänt kunna hantera livet. 
Hennes man ansåg därför att det skulle vara bättre för henne om man kunde skydda henne från världens motgångar och att hon skulle besparas från det faktum att hennes älskade hund gått bort.
 
Lily nr2 fanns alltid vid sin matte sida. På morgonen skulle hon badas. Efter detta fönas och borstas torr, sedan får ju en biljonärshund inte lukta just hund, så en redig dos av Christian Diors "J'adore" sprayades hon med innan hon var redo att möta dagen.
Att Lily hade sin egen plats vid (läs: på) bordet var självskrivet! Hennes föda bestod av allt ifrån croissanter och escargots till Fois gras...dvs mattes tänk löd:
"Är det gott nog för mig så är det även gott nog även för min hund!"
 
Detta resulterade med jämna mellan rum i smärre explosioner av låt oss säga "återanvänd gåslever" på de kritvita heltäckningsmattorna.
 
Copyright:MrsH

Men hur lätt är det när man som hund spenderar 5mån ombord en båt? Hennes kisspauser räknades in i våra resrutter. Befann vi oss långt ifrån land så innebar det ibland att vi fick släppa ankar, använda kranen och lyfta ner någon av de mindre båtarna så Lily kunde tas iland och rastas av någon i besättningen.
 
Det var under en sådan promenad som tragedin än en gång var ett faktum. 
2m långa och relativt muskulösa Rick var lagomt road när han blev tillförordnad att se till att Lily skulle "pillerilla" och "bajja" på beställning. Han gick fram och tillbaka i hamnen i St Tropez medan vi andra väntade ute till havs. Men Lily visade sig vara aningen hård i magen denna dag. Därför tar han en lite längre promenad utanför hamnen samtidigt som han muttrar och svär över sin ovärdiga arbetsuppgift. Han stöter på en dambekant som han inte träffat på länge och blir ståendes på trottoaren och pratar gamla minnen. 
Lily rycker och sliter i kopplet, men med kroppsvikten av en trollslända så får man inte mycket till gehör. 
Rick är djupt engagerad i samtalet när det plötligt rycker till extra hårt i kopplet.
Han tittar över axeln och hans liv går i revy där och då.....arbetslös, pank, dömd till ett liv på gatan....
Hans uppgift var att få Lily att göra en blöt fläck på gatan inte BLI en blöt fläck på gatan!!!!
Lily blev påkörd av en Porshe Cayenne som antagligen inte ens la märke till förödelsen.
Tillsammans med sin kollega som väntade med motorn igång i hamnen så lyckades de ta med det som fanns kvar av Lily inlindad i en handduk tillbaka till båten. Det enda som gick att identifiera var Burberry kopplet som fortfarande satt fast på det som en gång var en hund.
Tillsammans med kaptenen bestämde MrG snabbt att det var bäst att även denna gång bespara MrsG lidandet. Därför fick vi stewardesser förklara att Lily temporärt var incheckat på Europas mest exklusiva "doggy spa" som en gåva från maken....
....detta medan MrG:s assistenter febrilt letar efter en 3e "Lily look-alike"
4 dagar senare anlände Lily nr3. 
Rick blev kvar i St Tropez och fick senare ett nytt jobb på en båt utan husdjur ombord.
Copyright: MrsH (Lilly på prommis m. D"
 
Lily nr3 acklimatiserade sig rätt så fort till sitt nya liv ombord en superyacht. Vi i besättningen kunde inte förstå hur MrsG inte kunde märka skillnaden...men inte ens den förändrade färgsättningen på pälsen bekom henne.
 
Drygt 2mån senare så vaknar jag av att I plötsligt flyger upp ur sängen mitt i natten! 
Sömndrucket så yrar jag något om att det omöjligt redan kan vara morgon, och får till svar:
"- Det är något som inte stämmer, någon har dragit ner på motorerna och minskat farten markant!"
Med byxorna knappt på och skjortan oknäppt rusar han upp till bryggan med andan i halsen.
Själv börjar jag känna lite smått panik, främst pga I:s reaktion. Han är alltid kolugn men stressar han upp sig så finns det befog för det.
 
Strax efter ringer telefonen i hytten. 
I förklarar att snart kommer "man-over-board" larmet att ljuda i besättningsdelen. Lily nr3 är försvunnen efter att ha övernattat i kaptenens hytt och nu befarar man att hon har fallit överbord.
Nu hör det till saken att vi befinner sig långt utanför Maltas kust med inget land i sikte och 5m vågor. Har hunden ramlat i så kan vi redan nu påbörja sökandet av en Lily nr4, för det finns inte en chans att hon överlevt!
Ändå står vi snart där hela besättningen i full munderingen vid relingen och utför noggrant de oerhört viktiga uppgifterna som vi har utdelats ifall vi tvingas leta efter en kollega som fallit överbord. 
Men istället letar vi efter en "ekorre" iförd Versace pyjamas med hjälp sv kikare och strålkastare riktad ut i det nattsvarta havet. 
En del står redo med en livboj i handen...hur tänkte de??  Om vi träffar på Lily nr3 så ska bojen kastas ut? Hon ska då ta ett djupt andetag dyka under och ta sig upp mitt i ringen och kravla sig hängande över så vi kan hala in henne??
Att leta efter en nål i en höstack hade vart ett tacksamt jobb och haft större odds än att hitta Lilly nr3!
 
I frågar upprepade gånger kaptenen om han är säker på att Lily ramlat i eller om hon möjligtvis kunde befinna sig hos sin husse och matte. Enligt övervakningskamerorna såg man att hon tagit sig ut på däck, sen upphör alla spår efter henne.
Kaptenen som var livrädd för de konsekvenser som skulle bli om det uppdagats att han slarvat bort MrsG:s käraste lilla bebis försökte in i det längsta att leta efter ett livstecken. Men efter 2timmar ute i kylan och de hårda vindarnas så gav vi upp.
Han tvingades ta tjuren vid hornen och kontakta MrG, men i ett desperat försök att undkomma konfrontationen så skickar kaptenen istället sin fru ner till deras hytt. En sömndrucken MrG öppnar dörren (klockan är trots allt endast 04.30) i famnen håller han Lily, räcker över henne med orden:
"-She needs a poo!".....och stänger sen dörren och går och lägger sig igen.
 
Lily har alltså legat nerbäddad bland Egyptiska bomullslakan och fluffiga kuddar medan vi frenetiskt har letat efter hennes döda lilla kropp i ett stormande hav!
 
Dagen efter undrar MrG varför besättningen upplevs så trött och seg? 
 
Lily nr3 fick många år tillsammans med MrsG, sist jag hörde var de inne på Lily nr5.
Frågan är om inte MrG startat en egen kennel undangömd nånstans 
i Europa så han kan plocka fram en ny Lily närhelst det behövs.
 
MrsG verkar dock obekymrad men ibland funderar hon på varför Lily aldrig lyssnar till sitt namn!😉
//MrsH
 
Taggar: Yorkshire terrier, besättning, båt, hund, kapten, stewardess, yacht;

Kommentarer :

#1: Biggeros

En väldigt trevlig läsning och givande inlägg. Vad jobbigt ändå att MrG måste hela tiden vara på sin vakt när det gäller frunsoro för att mista sin lilla fyrbenta vän som hon ändå inte ser någon skillnad på om det är Lilly 1 eller 4.Hon verkar ändå inte ha så mycket koll÷) Trevlig kväll=)

skriven
#2: Anna

Viiiilka sötis

Btw har en frågestund kika in en kvart eller så 👏🏻😉http://daylife.se/blondina/2016/03/06/fragestund/

skriven

Kommentera inlägget här :