Fetaostquiche med sötsyrlig karamelliserad rödlök



Ingredienser:
 
Smördeg
 
3-4 Rödlökar
1 frpkn Fetaost
1dl Spenat
1/2dl Balsamvinäger
1/2dl Sirap
3 Ägg
2msk Smör
2dl Mjölk
1dl Grädde
Salt & Peppar
 
- Förgrädda smördegen i en form enligt instruktioner på förpackningen.
- Skiva rödlöken
- Stek rödlöken i smör på medium värme, hall på balsamvinäger och ringla över sirap, låt löken puttra en stund till dess att den är mjuk. Tillsätt mer vinäger el sirap beroende på hur söt el syrlig du vill ha löken. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg den karamelliserade löken i pajskalet.
- Smula över Fetaost.
- Strö over hackad spenat.
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg tillsammans med salt och svartpeppar.
- Häll over lök- och ostblandningen.
- Grädde quichen i mitten av ugnen på 175grader i ca 30min. Känn efter så inte den är för lös, täck över om den får för mycket färg under gräddningen.
- Servera gärna tillsammans med en "pepprig" salad på tex Ruccola.
 
Bonne Apetite!
//MrsH
 
 
 
 
 
Taggar: paj, quiche, fetaost, rödlök, middag, mat;

Kommentera inlägget här :