Ansiktsmålningar 😃


Foto & Copyright tillhör MrsH och publiceras självklart med förälders medgivande.

//MrsH
Taggar: Batman, Hulken, Spider-Man, ansiktsmålning, barn, make Up, princessa, robot, smink, spindel;

Inte ett enda barn får förgäves bli nån gång!

För några dagar sedan så såg jag för första gången den bild som kom att etsa sig fast inte bara i mitt minne, utan hos miljoner människor över hela världen.
Lilla Alan ligger död på stranden utan för Bodrum efter att båten som hans familj försökt fly med har förlist. Hans mor och bror är oxå döda och kvar är hans far som ska leva med sorgen.
Fotot kommer att bli den symbol som symboliserar den vedervärdiga flyktingkatastrofen som råder i Medelhavet.


Diskussionerna i media låter sig inte vänta. 
"Herregud, sluta dela bilder på döda barn!"
" Ja, det är hemskt, men vi måste ta hand om våra egna först!"
" Sverige kan inte fortsätta ta emot alla flyktingar!"
" Vi måste hjälpa dem på plats i hemlandet"

Ja, det ÄR vidrigt! Det ÄR orättvist!....Men det ÄR verklighet!
Barn ska inte behöva dö, men det gör flera tusen om dagen.
De dör av enkla sjukdomar som lätt hade gått att motverka i form av vaccin. De dör av svält, av våld, på flykt och orsaker som vi inte kan föreställa oss.

Dagligen får vi rapporter om hur båt efter båt sjunker på sin väg till friheten, kroppar bärgas, familjer kommer aldrig att återförenas. Men vi orkar inte ta in mer. Det är för långt ifrån vår verkligheten att vi i försvar väljer att blunda när det blir för mycket.
När vi kryper ner med familjen under en varm filt i "20 000kronorssoffan" för lite "fredagsmys" framför 50's TVn så är det lätt att stoppa huvudet i sanden. Självklart ska vi få njuta av vår välfärd, men har vi det verkligen så illa ställt att vi inte kan hjälpa dem som behöver det?
Vi är födda i ett land där vi inte vet av något annat ån vår bekväma livsstil...Alan hade inte samma tur!

Bilden på Alan gör ont att se och skapar obehag och olust, för den visar verkligheten och den gör att världen inte längre kan blunda.
Att barn lider och att barn dör vet vi, men Lilla Alans öde har tvingat även den mest hårdnackade att dra upp huvudet och skaka gruset ur öron och ögon.
Jag tänker inte säga att det finns någon mening, för det kan omöjligtvis finnas någon somhelst mening med att ett oskyldigt barn dör, oavsett orsak! Men inte ett enda barn får förgäves bli nån gång!M 6år har sett fotot i media där Alan ligger uppspolad på stranden och frågar:

" - Vad har hänt med pojken?"

Jag: 
"- Hans familj har flytt från ett krig. Det var farligt för dem att bo kvar i sitt land så då bestämde pojkens föräldrar att dem skulle flytta till ett annat bättre land där pojken skulle kunna gå i skola och inte behöva vara rädd längre. Men dem var tvungen att åka i en gammal båt som inte var så säker, och den sjönk, och då drunknande den lilla pojken som är på bilden."

M: " - Men varför åkte dem inte med en båt som var säker? Eller tog flyget? "

Jag: "- Därför att dem hade inte tillräckligt med pengar, och tyvärr så hade dem inget annat val än att göra den farliga resan för det var ännu farligare för dem att stanna kvar i sitt hemland."

M:" - Men mamma, han är ju bara ett litet barn..... VARFÖR var det ingen som hjälpte honom???

//MrsH

Vill du ge ett bidrag? Tillsammans kan vi göra skillnad! 

- UNHCR har en insamling nu specifikt till Grekland där pengarna går till mat, vatten och akuta renoveringar. Om man snabbt vill skänka pengar till situationen i Grekland kan man sms:a hav100 eller hav200 till 72980.

- Radiohjälpens katastrofhjälp går just nu till människor på flykt. För att skänka 100 kr kan du ringa 0900-251000900-25100, SMS:a FLYKT till 72 999 eller swisha till 9019506, skriv FLYKT som meddelande. Mer info hos SVT. 

- Läkare utan gränser ger humanitär medicinsk hjälp till flyktingar och människor i väpnade konflikter, kriser och katastrofer. Skänk pengar till Läkare utan gränser genom att sms:a LIV till nummer 72979 för att skänka 100kr eller eller LIV 200. Läs mer på www.lakareutangranser.se.

- Skänk pengar till Röda korsets arbete i Sverige och världen genom att sms:a Röda korset 100 eller Röda Korset 175 till nummer 72 900

- ActionAid finns bland annat på plats i flyktingläger i Syriens grannländer. De hjälper bland annat till med kläder, hygienartiklar och första hjälpen-kit. För att stödja deras arbete kan du SMS:a "ActionAid Syrien" till nummer 72970 för att skänka 100 kronor. För större gåvor och mer information se www.actionaid.se.

- Svenska kyrkan finns på plats och stöttar flyktingarna i Europa. Din gåva kommer bl a användas till tält, rent vatten och psykosocialt stöd. Så kan du bidra: SMS:a FLYKTING till 72 905 för att ge 100 kr. Läs också mer på www.svenskakyrkan.se.

- SOS Barnbyar jobbar med extrainsatta insatser i krisdrabbade områden. De inriktar sig till stor del på stöd till barn och unga på flykt. För att stödja deras arbete kan du SMS:a SOS100 eller SOS150 till nummer 72970.

-------------------------------------

Underbar läsning på Aftonbladet!!😃
Sverige sluter upp ❤️


Meningslöst hat


Att hota, trakassera el starta drev mot "Julia Caesar" och andra med liknande åsikter leder ingenvart. 
Våld föder våld....
Näthatet matar bara deras radikalistiska och racistiska fördomar. 
Låt oss istället bemöta dem med vänlighet och medmänsklighet....
...och alltid retar det någon!
//MrsH

Taggar: Julia Ceasar, medmänsklighet, racism, vänlighet, åsikter;