Back-up käk och rebellisk morsa!

Jag älskar att laga mat, men då "I" är på jobb så blir matlagningen så himla tråkig. Jag varierar oftast mellan dem rätter som jag VET går hem hos grabbarna. Dels för att det är enkelt, delvis för att jag vet att dem äter det, men framförallt för att jag lider av "inspirationsbrist" och det är ju så otroligt tråkigt att laga mat till sig själv!!
Det är dock flera gånger som jag har envisats med att jag ska minsann inte laga någon annan mat än den jag själv  är sugen på! Känner mig lite extra "duktig" när jag står där vid spisen och låter div ingredienser gifta sig i blandins grytor.  Sist svängde jag ihop ett smarrigt långkok med både trattkantareller, syltlök, gullök och massa annat smarrigt i.
Till vilken nytta då??
5min efter tillagningen så står jag ju ändå där med 3tallrikar under näsan och under den kommande kvarten så pillrar jag suckande bort ALLT annat än det som inte är rent kött i grytan.
OM det mot all förmodan skulle finnas tillstymmelse till en molekylär antydan av exempelvis en lökbit så kommer sonens hulkningar att visa vems tallrik den landat på. Osv.
Så därför så blir vardagsmaten här hemma enligt mig ofantligt tråkig!! Men idag bojkottade jag både korvstroganoff, köttfärssås, tacos, "pankisar" och istället serverades det tonfiskkotlett, färska räkor, aioli och nybakt bröd!:)

Mmmmmm........:)
Om dem åt?
Japp! 3 av 2 diggade krubbet, men måste erkänna att det fanns "back-up käk" oxå...omifallatt!;)

//MrsH
Taggar: mat, middag, räkor, tonfisk;

Kommentera inlägget här :