Ett syntetiskt träsk av falsk marknadsföring!

Ljudet från dörrklockan studsar mellan väggarna.
Kvinnan sköljer ansiktet med kallvatten en sista gång, spolar i toaletten och ser sin spya försvinna ner i djupet. Samma djup som hon själv vill dras med i, allt har tagits ifrån henne. Att det inte finns någon rättvisa vet hon sedan tidigare men att livet i sig skulle suga livslusten ur henne och ta allt hon någonsin älskat ifrån henne hade hon inte kunnat förutspå. Hon tar ett djupt andetag och försöker mentalt förbereda sig för det omöjliga.
 
Mannen utanför dörren fattar hennes arm, av erfarenhet förstår han att hennes ben inte håller för det som komma skall. Hon tar några vacklande steg och när hon rundar hörnet på den välansade häcken så ryggar hon tillbaka, kippar efter andan samtidigt som hon känner den numera välbekanta smaken av galla och tvingas svälja för att den inte ska komma upp.
Mannen visar henne till den bakre delen av bilen....
Där ligger han! Hennes fingrar stryker varsamt över den skrovliga ytan, hon försöker inse, men ändå är det precis just det hon INTE vill. Blommorna har hon valt med omsorg, kistan likaså. Den är i rottingmaterial och inte som alla andra kistor. Precis som hennes son...han var heller inte som alla andra!
Hon sätter sig i bilen och sjunker ner i sätet och nickar till mannen att han kan köra nu hon är redo att göra en sista resa tillsammans med sin son. Hon ser hur barn, träd, familjer och hus passerar. Världen fortsätter precis som vanligt utanför bilfönstret...men inte hennes! Hon vet att idag är sista dagen som hon har att samla på sig nya minnen tillsammans med sin son. Därför hade hon avböjt läkarens erbjudande om att skriva ut något lugnande. Hon ville inte vara avtrubbad, hon ville kunna använda sina sinnen och ta in varje sekund av dagen, lägga detaljer, dofter, ord och känslor i det där facket i hjärtat som bara hon hade access till...
 
 

Vad är egentligen Spice?

Spice är en cannabis-liknande drog som för många är ganska ny.

Intresset för Spice har växt den senaste tiden och framförallt bland ungdomar. Drogen är relativt billig och enkel att få tag på – speciellt via internet.

Spice består av olika syntetiska cannabinoider och har blandats med flera olika indiska kryddor – därav namnet Spice. man har tillsatt syntetiska cannabinoider. Därför påminner ruset om det man får av cannabis (marijuana och hasch).

Spice framställs för att likna cannabis men har mycket lite att göra med cannabis i sin ursprungliga form.

Spice drogen är en helt konstgjord och syntetisk drog, kemiskt framställd och den kan ge en mycket stark påverkan.

Effekterna av syntetiska cannabinoider liknar cannabis men de ger ofta mer hyperaktivitet och har större centralstimulerande effekt

Spice är oerhört oberäknelig eftersom man inte alltid vet vad den innehåller – det är lite som att spela rysk roulette.

Spice röks vanligen

Spice kan blandas med tobak och röks vanligen med pipa eller som cigaretter, men det finns även rapporter om intag via mun eller med injektioner.

Det har blivit allt vanligare att använda Spice bland ungdomar i Sverige.

Hur ser man om någon tagit Spice?


Symtomen påminner om de som man får när man tagit cannabis..

Vid förgiftning är symptomen hög puls, stora pupiller, förhöjt blodtryck och att den förgiftade personen mår allmänt dåligt
.

Spice är mycket beroendeframkallande

Spice är mycket beroendeframkallande och är många gånger starkare än cannabis..

Innehållet varierar kraftigt i Spice

Spice levereras som ett pulver i en plastpåse och INGEN, förutom kemisten som gjort drogen, vet exakt vad som finns i påsen och vad det kommer att ha för effekt på kroppen.

Varje påse med Spice är olika vad det gäller koncentration och mängd. Det faktiska innehållet varierar väldigt. Som användare och köpare har man därför ingen aning om vad man får i sig. Detta har lett till allvarliga överdoser och förgiftningar.

De som tillverkar Spice ändrar hela tiden på innehållet – detta för att komma undan en narkotikaklassning.

Marknadsföring av Spice

Drogen är känd och marknadsförs under många olika namn till exempel Spice Gold, Spice Diamond och Spice Artice Synergy.

Tillverkarna vill sälja. De ändrar bara något kemisk i innehållet och så säljs och marknadsförs dessa syntetdrogerna som lagliga igen över nätet runt om i världen.

Källa: www.spicedrog.se

..................................................................

 

När vi var unga så hittade vi också på "dumheter", för många är tonårstiden en rebellisk period i livet då vi anser att gränser är till för att testas. Vi söker en identitet, provar på det som är förbjudet osv.

Det som skrämmer mig är dock den stora skillnaden i det "förbjudna" då och nu och lättillgängligheten!!

DÅ drack vi folköl och eventuellt "Bolagssprit" om man hade turen att någon i gänget hade ett syskon som hade åldern inne och kunde köpa ut. Hembränt höll man sig ifrån, för det visste man varken styrkan på eller vad den skulle kunna tänkas innehålla för något. Självklart är jag inte naiv nog att tro att inte droger fanns även då. Men det var långt ifrån lika utbrett eller accepterat som det är idag. Nu kan man med hjälp av några få knapptryckningar beställa hem syntetiska kemikalier som endast är till för att handskas i laboratorier med egentligen, men som i stället fått en trendig förpackning och utlovar dig ett häftigt rus tillsammans ett garanterat välbefinnande. Inte skriver man ut bieffekter som ångest, panikkänsla, variga sår och hjärtstillestånd på etiketten. Istället fångar man konsumentens intresse genom komplexa smaksättningar som bubbelgum och blåbär för att även kunna marknadsföra sig hos dem absolut yngsta också.

Jag är RÄDD!... rädd att inte kunna skydda mina barn från detta syntetiska träsk av falsk marknadsföring som leker "Rysk roulett" med människors liv idag. 

Vi kan inte sticka huvudet i sanden och generaliserande tro att det endast är genuina drogmissbrukare med trasiga familjeförhållanden som använder droger. Marknadsföringen vänder sig till alla och många vill bara "testa". Men det kan räcka... 

Hjälp mig därför att sprida information om detta, för kunskap leder till visdom.

 

Kvinnan ger signalen till dem speciellt utvalda vännerna att ceremonin nu är över och att det är dags för dem att bära sin vän ut till sin sista vila.

Tyngden som vilar på deras axlar gör att verkligheten kommer i kapp. Overklighetskänslan som tidigare infunnit sig och lixom bäddat in allvaret i bomull för att situationen skulle vara mer lätthanterlig är som bortblåst. Fåglarna kvittrar frenetiskt, solen skiner genom trädtopparna och lyser upp den slingrande stigen som vi alla färdas på för att påminna oss om att världen är trots allt vacker även om vi inte kan se det nu. Platsen är även den vald med omsorg av kvinnan, här ska även askan av hennes andra son som förlorade kampen mot sin sjukdom några år innan vila tillsammans med sin lillebror. Till höger om stigen ligger en liten glänta och där är viloplatsen förberedd. Kistan sänks vördsamt ner och nu blir det plågsamt påtagligt om vad det faktiskt är vi står och gör. Det är vår son, vän, farbror, gudfar, kusin, som firas ner.

Han kommer aldrig att få uppleva glädje sorg eller en soluppgång igen. Aldrig få känna doften av nybryggt kaffe. Inte få hålla ett nyfött barn i sin famn och känna stoltheten som bara en förälder kan...Det har drogen satt stopp för.  

Att börja kasta jord på kistan känns för makabert, istället har kvinnan en korg full med rosenblad, salvia och granskott som doftar ljuvligt. Vi turas om att hämta en handfull och tar våra farväl samtidigt som vi låter blicken följa bladen som sakta seglar ner i det mörka hålet för att varsamt landa på dem vackra blåklintarna i buketten där nere.

Vi stannar kvar en stund innan vi motvilligt och hand i hand lämnar graven, framme vid stigen stannar jag till och vänder mig om...Synen är hjärtskärande. En förälders instinkt är att aldrig lämna sitt barn och det är det hon nu ska tvingas att göra.

Kvar står kvinnan och tittar ner i öppningen i marken innan hon vänder huvudet upp mot himlen och låter solens strålar träffa ansiktet samtidigt som hon utbrister "VARFÖR?". 

Ta hand om varandra! <3

//MrsH

Taggar: droger, död, spice, smärta, son, vän, förälder, fara,;

Kommentera inlägget här :