Julefrid i juletid?;)

Nu är det nära...julen närmar sig med stormsteg!
Du spenderar lunchen i julruschens trängsel och bannar dig själv för att du just idag valde "Expeditions-jackan" som gör att du tredubblar din egen kroppshydda. Så förutom den lackande svetten så är allt som sitter löst på hyllorna i affären i fara när du med rappa och bestämda steg navigerar förbi i jakt på dem där sista men ack så viktiga julklapparna!

Den där "julmaten"!! Visst kändes det som en bra ide att erbjuda sig att fixa både sillar, köttbullar, sallader och dessert samt allt där emellan. MEN det var innan du insåg att mormors recept på dem smarriga köttbullarna enbart existerar i hennes minne (vilket snarare inte alls existerar numera!) Med hjälp av din "BFF" Google så hittar du dock en annan variant men blir besviken då smaken snarare påminner om "Mamma Scans" än dina eftertraktade "släktklenoder"!

Och vet ni..,pepparkakor SKA man bara baka till jul (och detta trots att både "Anna"& "Nyåkers" grejar det utomordentligt! 
Nä, istället ska du själv stå där och kavla lövtunna degar som fastnar i bordsskivan och sedan trycka ut kakor i i former som definitivt aldrig diskuterats på en geometrilektion!  För att inte tala om pepparkakshusen!! Glöm ett någorlunda symmetriskt hus av 4väggar och ett tak med några "nonstop på...Nej! Nej! Eiffeltornet, Buckingham Palace eller Armageddons spaceship ( ..och helst med en Bruce Willis i kristyr vinkandes i fönstret) är vad som krävs för att platsa i det "kravlösa" moderna samhällets julfirande!

Julgodis i mängder ska kirras och förutom knäckkokning vars enda syfte är att skålla dig eller täppa till vasken i köket (för knäcken i sig blir antingen rinnande eller tillräckligt hård för att användas som ammunition till kommande års älgjakt!) så  ska det dessutom vara avancerad konfektyr med en teknik och smak som skulle få självaste Gränna polkagrisar gröna av avund!

Julklappshysterin behöver vi inte ens orda om. Tidningarna rapporterar om hur mycket vi i år beräknas spendera i julhandeln. Alla sitter vi kring fikabordet på jobbet och "ojjar" ve och fasa över denna hutlösa hysteri och slöseri med jordens resurser. 
Någon utbrister empatiskt:
"- Tänk på alla dem som inte ens har mat på bordet och här bokstavligen slänger vi surt förvärvade pengar omkring oss!"
27sekunder senare konstaterar samma person att i år ska minsann deras 6åriga son få en iPhone6 i julklapp!??

Om granen ska vara äkta eller inte kan divideras om i all oändlighet...precis som div kroppsdelar så finns det alltid dem som föredrar det ena före det andra. Skillnaden är dock ungefär den samma...den ena ser inte helt äkta ut, men garanterar en utlovad form då du betalar därefter och har schysst inverkan på både kulor och gren! Medan den andra inte alltid är särskilt symmetrisk, men känns mer autentisk och genuin och går oftast att hitta nära hemmet..OBS! Förändras drastiskt med tiden!

Att spara inslagningen av alla julklappar till sista minuten har alltid vart en oskriven regel. Det fanns lixom en härlig känsla av "juleufori" som infann sig när du fick bänka dig på golvet med en fin liten hög av "köpt omtänksamhet", ett gäng färgglada rullar omslagspapper och framför allt sippandes på ett glas exklusivt vin medan Mr Körberg skrålar stämmor av jul i bakgrunden....
...MEN, detta var innan du själv skaffade familj och fick en hel hög med ungar, lägg sedan till en drös "bonusar" och div "ingiftakusinersmostrarsgranneshalvsyrrasbarnbarn" och alla deras lärare, brevbärare och sopåkare mfl som ska ha julklappar! Numera krävs en utbyggnad på 300m2 om golvytan ska räcka till alla paket. Skulle vindrickandet vara en del av inslagningen så löper du stor risk  att drabbas av skrumplever snarare än julstämning innan julafton nalkas!!

Näe vet ni vad...vi gör så här istället!! ;)Kram på Er i juletid!
//MrsH
Taggar: jul, julgodis, julgran, julmat, knäck, paket;

Politik en fredagskväll


"Löfven har meddelat nu på morgonen att han försökt förhandla med SMHI men att de inte mottagit hans utsträckta hand, så nu är det skitväder i Sverige. Det är alltså inte hans fel. 

SD meddelar samtidigt regnet kommer från utlandet och att det är precis sånt här som händer om man inte stänger gränserna. 

Alliansen har röstat för ett annat väder och kan inte kommentera om någon mer är beredd att rösta på deras väder. 

FI har börjat bränna BH:ar och andras inkomster för att hålla sig varma, men hänvisar till om vi haft fler kvinnliga meteorologer så hade det här aldrig hänt.

V är i Göteborg och anser att det finns inget dåligt väder, bara dåliga städer.

Ingen har kunnat nå MP för en kommentar; hela deras kansli går på solenergi och har laddat ur under november. Fridolin har tidigare sagt att han ska lösa det på 100 dagar."

Erik Mattsson

Godisfis och räkbon

En har haft jobbigt m luftvägarna inatt..samma en är nu tokpigg och försöker lösa världsproblemen som bara en 4-åring kan medan storebror ligger däckad i feber.


"- Hur bygger man ett hus?

- Hur ser räkornas bon ut?

- Hur får man in ketchup i en ketchupflaska?

- Hur gör man så att en fis luktar godis?

- Varför måste man dö?

- Varför är hundars öron så stora?

- Hur vet iPaden att det är ett finger som rör på den och inte en tå?

- Varför finns det krig?

- Hur kom folket in i tvn?

- Om bajs egentligen är mat, varför går den inte att äta?"

 

Detta är ett axplock av ämnen vi diskuterat idag....och dagen är låååångt ifrån över och jag har inte ens hunnit med morgonkaffet ännu!;)

Förvisso så uppmuntrar jag så klart nyfikenhet och viljan att lära..men låt oss säga som så att vissa funderingar är lättare än andra att svara på!!;)


Kör försiktigt i ishalkan!

//MrsH