"Donkey wisdom"

"Det var en gång en bonde som hade en gammal mulåsna. En dag ramlade åsnan olyckligtvis ner i en tom brunn. Bonden blev ledsen, för han älskade den gamla åsnan. Men efter att noggrant ha undersökt möjligheterna att rädda åsnan ur den femton meter djupa brunnen, förstod han att det skulle bli omöjligt. Hon satt fast nere på botten av brunnen. Trots att han avskydde att behöva göra det, insåg han att det barmhärtigaste han kunde göra var att fylla brunnen med jord och begrava åsnan där hon stod. Det skulle förhoppningsvis bespara henne en del lidande.'
 
Han bad några vänner om hjälp, och tillsammans började de kasta ner ett spadtag jord åt gången. När den gamla åsnan kände den första jordhögen träffa ryggen blev hon förfärad. - Varför händer alla dessa hemska saker just mig?.... Först ramlar jag ner i den här brunnen, och ingen kommer för att hjälpa mig. Nu försöker de glömma mig, genom att begrava mig här. Jag skulle ha förstått att mitt liv skulle sluta på detta ömkansvärda sätt. Aldrig har det hänt något bra i vår familj. Pappa Åsna blev aldrig något att räkna med. Mamma Åsna gick på lugnande medel. Broder Åsna var den fulaste i sitt gäng. Varför måste detta hända?
Men medan åsnan stod där på botten av brunnen och tyckte synd om sig själv, fick hon plötsligt en lysande idé. Istället för att bara stå där och låta jorden begrava henne, skulle hon i alla fall kämpa under sina sista timmar. Hon bestämde att varje gång hon kände jorden träffa ryggen, skulle hon skaka av den och kliva uppåt, skaka av den och kliva uppåt. Så hon började göra detta. Oavsett hur trött hon var eller hur smärtsamt det var så fortsatte hon oförtrutet att skaka av och kliva uppåt, skaka av och kliva uppåt. Hon tvingade sig själv att vägra ge upp. Tre timmar senare kunde åsnan triumferande ta klivet över brunnskanten och ställa sig på säker mark igen. Samma jord som skulle begrava henne, räddade istället hennes liv. Allt tack vare hennes sätt att hantera sin svåra situation. "
 
Citat från; "Det är aldrig kört! Samlingsvolym", av Kristina Reftel

Kära Motivation.....

Kära Motivation vänligen återfinn dig omedelbart!!
Du bör infinnas inom den närmaste halvtimmen för att undvika eventuella konsekvenser som bla innebär horisontalläge under en längre tid!
OM någon annan hittar den efter vägen så vänligen returnera till mig, här finns nämligen både en dammsugare, garderober och en källare samt mycket mer som längtar och desperat väntar på dennes närvaro. För närvarande är produktiviteten låg och behovet oändligt men utan Motivationen så står arbetet helt enkelt stilla och fokus riktas mest på påskgodis, kaffe och gnälliga ungar som substitut!
Jag har förståelse för att det är Påsk men en Motivation bör finnas tillgänglig främst på mina lediga dagar och därför har jag inget annat val än att vid ogiltig frånvaro dela ut en reprimand och eventuellt utökad arbetstid.
Motivationen är inte på frivilligbasis och jag klarar mig inte utan den så om Du läser detta:
 
"Snälla kom tillbaka till mig och allt är förlåtet! Jag ska försöka att inte utnyttja dig så hårt som förr, men väl använda mig av dina breda kunskaper och dem kvalifikationer du har för ett fortsatt bra samarbete. Men jag känner mig inte hel utan dig vid min sida och hela familjen drabbas av ditt bortfall! Vi saknar dig!"
 
//MrsH
Taggar: motivation, saknad, behov försvunnen;

Varm smörgåstårta


 
En varm smörgåstårta kan man verkligen variera i mängder. Ta vad som finns hemma och passar kanon om det finns lite av flera rester :)
 
Just i denna har jag en röra gjord på:
Kassler 
Vårlök
Majs
Cremefraiche
Garam masala kryddblandning 
SoP
en "dutt" färsk limejuice
 
Bruschetta bröd 
Västerbottenost 
Vitlökssmör (smör vitlök, persilja, basilika, salt, )
 
Sen blev det ett lager av gårdagens köttfärssås också någonstans inne i mitten. ;)
 
Gör så här:
- Bred röran på varje lager och toppa med riven ost.
- På det översta brödet brer jag vitlökssmör och resterande av osten.
- Gratinerade sedan i ugnen på 200g i ca 20min.
 
Det blev en härlig variant på en "club sandwich" tillsammans med en krispig och fräsch sallad. 
 

Synd bara att grabbarna helt "dissade" den så det blev till att svänga ihop lite Gnocchi och pesto till dem istället och här sitter jag nu med en hel "tårta" över! Men den går säkert att bju' bort ;)
 
//MrsH
 
Taggar: mat, buffe´, fredagsmys, varm, smörgåstårta, enkelt, gott;