En krypande väckning

Imorse kommer M till min sida av sängen och säger:
 
" - Mamma kolla vad jag hittat!"
 
Jag får till ett mumlade och sömndrucket:
 
" - Mmmmm, vad är det för något?" 
 
Jag får inget svar men instinktivt sträcker jag ut handen utan att öppna ögonen (då jag ändå fortfarande har en svag förhoppning om att kanske kunna somna om) eftersom jag antar att det är en leksaksdel, en skruv el något annat "random". Jag anar något svart mellan hans fingar som sedan placeras i min hand.
Halvt sovande så tänker jag bevisligen inte riktigt på vad jag gör men fokuserar mest bara på att göra M nöjd (läs få honom att gå till andra sidan av sängen till sin pappa). Så jag behåller föremålet i handen, vänder mig på mage och sticker båda händerna under kudden och försöker somna om, men vad jag tror är en skruv i handen.
M springer förnöjsamt in i sitt rum och speler hockeyspel med lillebror.
Plötsligt känner jag hur det kittlas i handen, försöker fortfarande ignorera fenomenent till dess att "skruven" börjar röra på sig. I samma sekund vaknar jag nog till på riktigt för första gången och jag inser att skruven omöjligt kan vara en skruv. Sliter fram handen och får se den fetaste och största av dem skalbaggar jag nånsin sett desperat försöka bryta sig ut ur min näve. Utan att tänka så slänger jag skrikandes iväg den så maken får den i ansiktet i stället. In kommer M och frågar varför vi lever om och jag frågar varför han gett mig en skalbagge i handen??
 
" - Men mamma, jag tänkte inte ge den till dig! Jag tänkte släppa ut han på gården, men du sträckte ju ut handen och villa ha honom och då fick du som du ville...du är aldrig nöjd!!"
 
Jag hade inte så många svar att ge på det, för han hade ju faktiskt ganska rätt! ;)
 
Kram på er!
//MrsH

Kommentera inlägget här :