Vaniljkräm

Här kommer även ett recept på en "kickass" och enkel vaniljkräm som passar lika bra som fyllning i en kaka som till en fruktsallad!

Hmmmm...tro om det märks att jag har haft ett överflöd av äggulor att göra av med idag?;)

Vaniljkräm:

1.5dl Vispgrädde

1vaniljstång

2äggulor

2msk socker

1,5dl vispad grädde

- Häll hälften av grädden tillsammans med frön och vaniljstången (funkar även med ekologiskt vaniljpulver), låt småkoka i ca 10min.

- Plocka sedan upp stången och dra kastrullen ifrån plattan.

- Tillsätt äggulorna ett i taget medan du vispar kraftigt.

- Rör ner sockret

- Värm sedan krämen under omrörning till dess att du ser första bubblan och dra då genast ifrån plattan igen.

- Rör i krämen till dess att den svalnat något, ställ den sedan kallt.

- Vispa resterade grädde och vänd ner vaniljkrämen i den.

Livsfarligt god!! =)

//MrsH

 

 

Enkel (fusk?!) Bearnaisesås

Så här inför kommande grilltider så kan det vara bra med recept på snabba såser. Här är en förenklad variant på den populära och antingen älskade eller hatade Bearnaisesåsen:
 
4 äggulor
150g smält smör
1.5 msk vitvinsvinäger
3msk riven lök
salt & vitpeppar
2msk färsk persilja
2msk färsk dragon (funkar även med torkad)
 
- Lägg äggulor och vinäger i en burk med höga kanter.
- Smält smöret till dess att det kokar utan att låta det börja brynas.
- Mixa äggen med en mixerstav samtidigt som du låter smöret rinna ner i en smal stråle.
- smaksätt med resterande ingredienser och mixa ytterliggare en gång.
 
Tadaaa!
Som sagt den slår inte en riktig hemslagen bea, men den funkar utomordentligt som substitut och är gjord på 2min=)
//MrsH
 
                                

Kärleksfilosofi ;)

Jag snubblade över denna text nedan på nätet och tycket att den beskriver kärleken ganska väl. Det är långt ifrån en enkel raksträcka det handlar om. Tvärtom så består den av både vägskäl, kurvor, ojämnheter och farthinder som gör att du måste anpassa farten och resrutten. Det är inte lätt alla gånger, men för varje utmaning (förutsatt att den hanterats korrekt) så intensifieras åkturen och du känner dig ännu tryggare under resterande resa. Precis som med allt annat så tror jag att kunskap är en viktig faktor. Är du naiv och tror att kärleken sköter sig själv utan underhåll så är det lätt att den rinner genom dina fingrar och du går miste om den, och istället väljder en sk genväg. Medvetenheten om att det faktiskt ligger en hel del arbete bakom ett fungerande förhållande och en gemensam insikt i att även om det inte alltid är lätt så strävar vi ändå efter samma mål, Och det är en grundläggande riktlinje som för mig är en förutsättning för att kärleken ska bestå. Sen måste man låta kärleken ta plats. När ett frö har börjat gro i sin första kruka så planterar vi ju sedan om den i en större för att ge den mer utrymme att växa, kanske något vi kan dra lärdom av? 
Jag väljer att se kärleken på samma sätt som livet...nyfiket och med en glimt i ögat!;)
//MrsH
 
 
 
"Är du med rätt partner?

Under ett seminarium frågade en kvinna, ”Hur vet jag om jag är med rätt person?”.

Mannen som ledde seminariet la då märke till att det satt en stor man bredvid henne så han sa, ”Det beror på. Är det där din partner?”. Kvinnan svarade med uppriktighet i rösten ”Hur vet du det?”. ”Eftersom din fundering förmodligen tynger dig ska jag besvara din fråga”, svarade mannen.
Så här lyder svaret.
Alla förhållanden följer samma mönster… I början är du förälskad. Du längtar efter telefonsamtalen, beröringen och du gillar din partners små egenheter. Att falla för din partner var inte svårt, nej, det var tvärtom en helt naturlig och spontan upplevelse. Du behövde inte GÖRA någonting. Det är därför man säger att man ”faller” för någon.
Människor som är förälskade säger ”jag föll som en fura” eller ”det sa bara klick”. Fundera på uttrycken. Det antyder att du bara stod där, utan att göra något, och så plötsligt hände något dig.
Att bli förälskad är en passiv och spontan upplevelse. Men efter ett par månader eller år tillsammans, falnar glöden. Det är ett naturligt mönster i ALLA förhållanden.
Sakta men säkert blir telefonsamtalen (om dom alls kommer) en källa till irritation, beröring är (när den väl sker) inte alltid välkommen och din partners egenheter är inte längre charmiga, dom driver dig till vansinne. Symptomen för det här stadiet varierar för varje förhållande, men du kommer att lägga märke till en dramatisk skillnad mellan det inledande stadiet när du var förälskad och det efterföljande stadiet som är betydligt tråkigare och stormigare.
Det är nu som du och/eller din partner kan börja fråga er ”’Är jag med rätt person?”. Och när du tänker tillbaks på den glödande kärlek ni en gång hade kanske du börjar längta efter att få uppleva det med någon annan. Det är nu förhållanden rasar samman.
Hemligheten med att lyckas i ett förhållande är inte att finna rätt person, det är att lära sig att älska den person man har hittat.
Människor skyller ofta sin olycka på sin partner och börjar söka efter bekräftelse och tillfredsställelse utanför förhållandet. Resultatet av sökandet kan se ut på många sätt.
Otrohet är det vanligaste. Men ibland gräver människor istället ner sig i arbete, en hobby, vänskap, överdrivet tevetittande eller missbruk av olika slag. Men lösningen ligger inte utanför förhållandet...det ligger inom det.
Jag säger inte att du inte kan förälska dig i någon annan. Självklart kan du det och tillfälligt skulle det kännas bättre. Men några år senare skulle du vara tillbaks i samma situation.
Skälet till det är, och lyssna nu noga:
Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat.
Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart.
Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla.
Kom ihåg: Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om! ♥"